Vizsga

Általános információk

A vizsga írásbeli. A vizsgajegyet 25%-ban a házi feladat eredménye, 75%-ban a vizsgafeladatok eredménye határozza meg. A vizsgafeladatok és a házi feladat esetén is legalább a kettes eredményt el kell érni.

Egy vizsga feladatsor (példaként) a Jegyzetek részben található.

Technikai információk az online vizsgához a 2020/21 tanév első félévében

 A vizsgák dátumai: 2020. december 16, 2021. január 6., 13. és 20. Minden vizsga reggel 8:30-kor kezdődik.

A vizsgák dátumai és kezdő időpontjai a Neptun rendszerben is megtalálhatók lesznek (amint a jelentkezési időszak megkezdődik). 
A kiválasztott vizsgára a Neptunban jelentkezni kell.
 
Figyelem: A december 16-i vizsgázáshoz szükséges, hogy a házi feladat beadása az eredeti határidőre (december 6. éjfél) megtörténjen!
 
A vizsga megírásához a következők szükségesek:
 • Internet kapcsolat.
 • Web böngésző és PDF olvasó alkalmazás a feladatok elolvasásához.
 • Jól láthatóan író toll (kék vagy fekete) és üres fehér A4-es papírlapok (legalább 4 lap) a megoldás elkészítéséhez.
 • Digitális fényképezőgép, lapszkenner, vagy mobiltelefonos fényképező vagy szkenner alkalmazás (pl. Cam Scanner, Office Lens, Genius Scan) a megoldás oldalainak PDF vagy JPG formátumba történő digitalizálásához.
A vizsgafeladatokhoz való hozzáférés és a megoldás beadása a következő lépésekkel történik:
 1. A vizsga kezdetekor kérjük lépjen be a https://hf.mit.bme.hu/ portálra a BME Címtárat használva.
  Itt a "Rendszertervezés és -integráció" tárgyhoz kapcsolódóan talál egy "Vizsga YYYY-MM-DD" sort, ahol YYYY-MM-DD a vizsga dátuma. Erre kattintva a "Link" URL mező adja meg a vizsgafeladatok elérését (a link csak a vizsga kezdetekor jelenik meg).
 2. Oldja meg a feladatokat kézírással illetve ábrák rajzolásával, üres papírokat és a tollat használva úgy, hogy minden feladatot külön oldalon kezdjen. Minden oldalon szerepeljen a neve, Neptun kódja és aláírása is!
  60 perc áll rendelkezésre a feladatok megoldására.
 3. Ezután a megoldásokat tartalmazó oldalakat digitalizálja PDF (javasolt) vagy JPG formátumba, olyan felbontásban, hogy jól olvasható legyen, de az összes oldal digitalizált mérete ne haladja meg a 10 MB-ot. Ha PDF-be digitalizál, akkor fűzze össze az oldalakat, ha pedig JPG-be digitalizál, akkor a fájlokat egy ZIP-be csomagolja össze. Ha nincs tapasztalata a digitalizálásban, akkor gyakorolja be ezt a vizsga előtt.
 4. Töltse fel a PDF dokumentumot vagy ZIP csomagot a portálra a beadási határidőig, ami a vizsga kezdete utáni 60+15. perc (azaz 15 perce van a megoldást digitalizálni és feltölteni). Például, ha a vizsga kezdete 8:30, akkor a beadási határidő 9:45. A feltöltés a vizsga kezdetétől már lehetséges, tehát aki hamarabb készen van, fel tudja tölteni a megoldását. A feltöltés ugyanazon a web lapon történik, ahol a feladatok linkje volt található.
Az értékelt vizsga eredményei is ugyanitt lesznek megtalálhatók (feladat pontszámok és a vizsgadolgozat jegye). 
A tárgyból a házi feladatot és a vizsgadolgozatot is külön jeggyel osztályozzuk, mindkét esetben legalább a kettes osztályzatot el kell érni. A félévi jegy a következőképpen lesz meghatározva: 0.25*<házi feladat jegy> + 0.75*<vizsgadolgozat jegy>.

Vizsgafeladatok megoldásai a 2020/21 tanév első félévében

Az egyes vizsgák feladatainak megoldásai az alábbiakban megtalálhatók.

© 2010-2021 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató