Feladatok

Házi feladatok listaja

Innen letölthető a házifeladatok listája. Feladattípusok:

C/M: egy választott algoritmus implementációja valós idejű audio effekként (VST plugin C++ nyelven vagy MATLAB valós idejű effekt)

E: elméleti anyag feldolgozása MATLAB segítségével

DSP: igény esetén egyszerűbb effekt megvalósítása DSP-n vagy mikrokontrolleren, amennyiben a hallgató kellően ismeri a választott hardvert.

Lehetőség van a listán szereplőktől eltérő, de kiméretben hasonló feladat elkészítésére is, az előadóval való egyeztetést követően.

A feladatok kiadása a harmadik héten, beadása az utolsó hét elején történik. Az utolsó hét óráin a hallgatók röviden bemutatják az elkészült feladatokat (fóliák és demó). Az ellenőrző pont a 8. héten lesz, addigra a feladatok dőlt betűvel szedett ("Ellenőrző pont:" kezdetű) részét kell elkészíteni, és azt bemutatni.

Szoftverek VST plugin fejlesztéséhez

A VST fejlesztőkörnyezet letölthető a Steinberg honalpjáról: http://www.steinberg.net/en/company/developer.html. Aki régebbi rendszeren szeretne fejleszteni (VST SDK 2.0), az vegye fel a kapcsolatot az előadóval.

A VST SDK 2.0 dokumentációja jóval részletesebb, mint a későbbieké, ezért érdemes ennek az olvasásával kezdeni: http://jvstwrapper.sourceforge.net/vst20spec.pdf

Manapság a legnépszerűbb környezet VST (és egyéb audio) pluginok fejlesztéséhez a JUCE, bővebb információ: https://juce.com/learn/tutorials

MATLAB fejlesztés

MATLAB-ban az offline programírás mellett lehetőség van valós idejű audio pluginok fejlesztésére is az Audio System Toolbox segítségével, amivel egyszerűbb kezelőfelületet is alkothatunk. Sőt, az elkészített effekt VST plugin formába is konvertálható.

Csatolt fájlok: 
© 2010-2020 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató