Feladatok

Laboratórium 2

A házi feladatokat általában kézzel írott formában várjuk! Amennyiben hosszabb programkód is tartozik a feladathoz, ott a program lehet nyomtatott formájú, a szöveges értékeléseket kérjük kézzel írni.

Minden méréshez végezze el a mérési útmutatóban található felkészülési feladatokat!

Az első héten a 2-es számú mérésből nincs számonkérés, de az útmutatót kötelező elolvasni! Amennyiben a mérést vezető oktató azt tapasztalja, hogy a hallgató nem készült a mérésre, úgy a mérés megismétlésére kötelezheti a hallgatót.

Az 1. és 3. mérésből házi nincs, de beugró van. Amennyiben a mérést vezető oktató azt tapasztalja, hogy a hallgató nem készült a mérésre, úgy a mérés megismétlésére kötelezheti a hallgatót.

A 4-11 méréseknél beugró és személyre szabott házifeladatok is vannak.

A mérőpároknak is egyedileg kell megoldani a házi feladatot. A mérőpárok közötti kommunikáció természetesen elképzelhető, de a feladatot egyénileg kell megoldani, és nem csoportosan.

Kérem, hogy ha valaki előre letölti, akkor is a mérést megelőzően ellenőrizze, hogy nincsen-e változás (nem várható, de már előfordult, hogy volt változás).

Habár a házi feladat el nem készítése nem vonja maga után a mérés pótlását, mindazonáltal a házi feladatok eredményei szükségesek lehetnek szükségesek lehetnek a mérésekhez, így mindenképpen erősen javasolt a házi feladatok megoldása. 

A házi feladat befolyásolja a beugró eredményét a következő módon (jelenléti oktatás esetén):

  • beugró végső = írásos beugró mérés elején + HF, ha az írásos beugró mérés elején legalább 2-es
  • beugró végső = elégtelen, ha az írásos beugró mérés elején elégtelen.

ahol az írásos beugró mérés elején: 1...4 eredmény lehet, a HF pedig 0...1 lehet. Nem kaphat tehát 5-ös beugrót, aki nem készített házi feladatot.  

Házi feladat letöltési hiba esetére: biztonsági okokból határozatlan időre a házi feladatok adatfájljait tároló szerver csak egyetemen belülről hozzáférhető. Aki ilyen jellegű problémába ütközik, az adatfájlokat a következő helyről töltheti le: http://home.mit.bme.hu/~orosz/Labor2_hf/xzv.kkk, ahol xyz.kkk a letölteni kívánt adatfájlt helyettesíti. 

IMSc: a házi feladat megfelelő színvonalon történő elkészítése az IMSc pont megszerzéséhez kötelező

 

Jelenléti oktatás: A feladatlapot kinyomtatva aláírva el kell hozni.

 

Távoktatás:

  • A 11-es mérés kivételes, mert a mérésre való felkészülés alapja a HF előzetes elkészítése! A házi feladatot a konzultáción be kell mutatni, addig el kell készíteni. Ha valaki nem készíti el a házi feladatot, akkor a mérést nem fogja teljesíteni.  Ezért kérjük a hallgatókat, hogy előzetesen olvassák át a 11. mérés feladatait és megjegyzéseit.  

  • Be kell illeszteni a kiírást a leadott jegyzőkönyvbe. Aki feladatmegoldást feltölt a jegyzőkönyvével együtt, vállalja, hogy az saját munka. 

© 2010-2021 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató