Laborok terem- és időbeosztásának módosítása

A tantárgyban szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy mindenki saját maga alakítsa ki a laborok féléves időbeosztását (akár módosíthassa is félév közben). Ezért a laborkurzusok hallgatói szabadon választhatnak laboridőpontok (és témák) között. Nemcsak a saját felvett laborkurzushoz tartozó időpontok közül lehet választani, hanem bármely szabad időpontot.

A szabadság nem káosz, vannak szabályok:

  1. A Neptunban felvett laborkurzusokhoz tartozik hat laborhely-foglalás.
    Mindenki ezzel "gazdálkodhat", lefoglalhatja és lemondhatja azokat ezen szabályok szerint.
  2. Egy foglalás az időpontját megelőző naptári nap éjfélig következmények nélkül lemondható, helyette opcionálisan új foglalás küldhető be (egy szabad helyre).
  3. A laborfoglalkozásokra a labor előtti naptári nap éjfélig lehet időpontot foglalni, ha van szabad hely.
  4. A laborokat nem lehet pótolni. Azaz ha valaki egy lefoglalt laborfoglalkozáson nem jelenik meg (vagy megbukik a beugrón), ahelyett nem foglalhat új időpontot (egy foglalási lehetőségtől elesik).

További tudnivalók, tanácsok

  • A webes foglalási felület az első oktatási hét végén nyílik, a laborok a 2. héten kezdődnek.
  • A Neptunban legyen beállítva email cím, mivel az értesítésekhez a Neptun emailküldő rendszerét használjuk. Aki a laborokról nem kap értesítést, az ellenőrizze a cím beállítását és a levélszemét-szűrőjét.
  • Az otthoni (Linux, Virtualizáció és Windows kezdő) laborokra értelemszerűen nem kell időpontot foglalni :)
    Ezeket a következő szint laboralkalmán ellenőrizzük. Pl. ha valaki eljön egy virtualizáció 2 tantermi laborra, akkor ott megnézzük az 1. szintű (kezdő) laborjának megoldásait is, és ha minden rendben, akkor a laborfoglalkozás végére lesz két darab teljesített laborja.
  • A laborokat nem lehet pótolni. Betegség, vagy más akadályoztatás esetén érdemes lemondani és máskorra áthelyezni az érintett laboralkalmat, így mégis megoldható a kieső időpont pótlása.
  • Aki tudja, hogy egy laborra nem tud eljönni, az időben mondja le a foglalását, hogy más jelentkezhessen rá! Bár igyekszünk mi is tartalék helyeket fenntartani a félév közbeni módosítások számára, igazán sok helyet a felesleges foglalások lemondásával lehet teremteni. A többi hallgatón segít az, aki megszabadul felesleges foglalásaitól.
  • Ha valaki a félév közben szeretne új időpontot foglalni, de nem talál megfelelőt, akkor érdemes a laborok előtti napokban ránéznie a foglaltságra, mivel ekkor még történhet lejelentkezés, és felszabadulhat időpont.
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató