Vezetői asszisztens kötöttpályás jármű számára – Tesztek automatizálása ADAS rendszerhez (Siemens Mobility)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
associate professor
Szoba: IE415
Tel.:
+36 1 463-3585
Email: renczes (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2023
A kiírás jellege: 
önálló labor

A Siemens Mobility piacvezető szereplő a kötött pályás automatizálás területén. A járművezetői asszisztensek a jövő fejlesztési irányait jelentik. Jelenleg egy olyan vezetéstámogató rendszer (ezen túl akadályfelismerő rendszer) fejlesztésén, integrálásán és tesztelésén dolgozunk, amelynek a célja az akadályok pontos felismerése, és ezáltal az ütközéses balesetek számának és/vagy súlyosságának a csökkentése. A rendszer szenzorokkal pásztázza a jármű haladási irányában lévő környezetet, azonosítja és nyomon követi a potenciális veszélyforrást jelentő objektumokat (közlekedőpartnerek, gyalogosok), és látható-hallható módon figyelmezteti a jármű vezetőjét. A hallgató tevékenysége a fejlesztés során elvégzendő tervezési, szoftverfejlesztési, devOps, és tesztautomatizálási feladataiban való részvételére terjed ki. 

Felhasznált technológia: Python, Docker, Linux, Robot Operating System (ROS), Gherkin syntax, Behaviour Driven Development (BDD)

 

A hallgató részletes feladatai:

  • BDD módszertan megismerése.
  • Robot Operation System megértése.
  • Gherkin szintaxis elemeinek használata.
  • Tesztesetek definiálása és implementálása Python és Gherkin szintaxis segítségével, melyek különböző szempontok alapján vizsgálják a mérési eredményeket.
© 2010-2024 BME MIT