Mestertanári Aranyérem Vörös Andrásnak

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Mestertanár Aranyérem elismerésben részesítette Dr. Vörös Andrást kiemelkedő TDK témavezetői tevékenységéért. Az OTDT szakmai bizottságai által felterjesztett kiváló oktatók, kutatók, akik legalább 10 éve részt vesznek a TDK munkában, Mestertanár Aranyérem elismerésben részesülnek. Idén 49-en kapják meg a Mestertanár Aranyérmet, melyet hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adnak majd át.

Dr. Vörös András több mint 10 éve kiemelkedően eredményes témavezetői tevékenységet folytat, 35 dolgozat készült el az irányításával, ebből 12 dolgozat a kari TDK-n, 3 dolgozat pedig az OTDK-n nyert 1. díjat. Három esetben az általa konzultált hallgató nyerte el az intézményi Rektori Különdíjat.

 
A hallgatóival közös kutatómunka eredményei számos esetben rangos nemzetközi publikációk formájában is megjelentek (pl. ACM Transactions on Embedded Computing, Formal Aspects of Computing). Volt TDK-zó hallgatói közül öten azóta PhD fokozatot szereztek, ketten hamarosan megvédik a disszertációjukat, további heten pedig jelenleg doktori képzésben vesznek részt.
 
Sikeres TDK témavezetői tevékenységét már eddig is több díjjal ismerték el, többek között megkapta a Pro Progressio alapítvány TDK oktatói ösztöndíját, illetve kétszer a BME „TDK munkáért” emlékplakett kitüntetését.
 
Szívügyének tekinti a tehetséggondozást, amit több mint egy évtizede kiemelkedő eredményekkel és lelkesedéssel folytat. Ezt a szakmai eredmények mellett az általa mentorált hallgatók erős közössége és pozitív visszajelzései is jól mutatják.
 
© 2010-2024 BME MIT