Mentorálás nemzetközi nyári blokklánc ösztöndíjprogramban

A Linux Alapítvány Hyperledger projektje 2021-ben is meghirdeti nemzetközi nyári blokklánc ösztöndíjprogramját. A programban a MIT Kritikus Rendszerek Kutatócsoportja ismét elnyerte a projekthirdetés jogát, a Linux Alapítvány pályázatának rövid történetében immár harmadszor.

Az idei téma címe: „Declarative Workload Behavior Definition for Hyperledger Caliper”.

A Hyperledger nemzetközi ösztöndíjprogramjának mentori és hallgatói komponense is az egész világra szól és kiemelten kompetitív, pályázat alapú; a hallgatók esetében igen komoly ösztöndíjakkal (magyar hallgatók esetén 3000 USD). A hallgatói jelentkezés március 29-én indult és május 7-én zárul; bízunk benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is láthatunk karunkról sikeres pályázót. A pályázatról részletes információt a hivatalos Hyperledger oldal, illetve mentorunk, Klenik Attila tud adni.

A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Kritikus Rendszerek Kutatócsoportja 2016 óta kutatja és oktatja aktívan a blokklánc technológiákat és azok vállalati, ipari és kritikus alkalmazásait, amelyhez kapcsolódóan Egyetemünk – régiónkból elsőként – akadémiai tagságot is nyert a Hyperledger projektben. A kutatócsoport több, a blokkláncok alkalmazását, illetve teljesítményre és megbízhatóságra tervezését vizsgáló nemzetközi együttműködésben is részt vett és vesz. 

A tanszék a European Institute of Technology-val, valamint a Budapest Institute of Bankinggel közösen ipari tanfolyamokat is kínál; döntéshozói fókusszal, illetve kifejezetten a digitalizált gyártás és a modern logisztika területén. A tanszék munkatársa, Dr. Kocsis Imre megfigyelő az ISO blokklánc szabványosítási folyamataiban.

 
© 2010-2024 BME MIT