Zárthelyi

ZH információk - 2022/23 1. félév (2022 ősz)

Az Alk. MI Zh időpontja 2022. október 26. szerda 8:00-tól.

 

PótZH információk - 2022/23 1. félév (2022 ősz)

Az Alk. MI pótZh időpontja 2022. november 18. péntek 14:00-től az E1C teremben.

A pótZH anyaga megegyezik az eredeti Zh anyagával. A pótZh-t javító jelleggel is megírhatja valaki, de ezzel vállal némi kockázatot (lásd lejjebb).

Szokásos módon azt kérem, hogy jelentkezzenek a pótZH-ra! (A hf-portálon rövidesen megnyitunk egy jelentkezési felületet.)

A pótZh kiosztásakor az eredeti pontszám nullázódik, tehát a pótzh-án elért pontszám lesz kizárólagosan érvényes! Hangsúlyozni kell, akár az aláírását is elvesztheti valaki, tehát gondolja meg, hogy jön-e pótZh-ra.

A követelményekben meghirdetett információnak megfelelően pótpótzh-át nem tartunk. Tavalyelőtt a covid helyzet miatt elrendelték, hogy minden tárgyból kellett pótpótZh-t tartani, idén reméljük nem lesz ennyire drámai a helyzet.

Üdv:

Pataki Béla

 

 

 

                                                  *   *   *   *   *

A 2020.november 20.-i pótZh-feladatsor megoldással

A 2020. október 30.-i ZH-feladatsor megoldással

 

A ZH anyaga az első 7 előadás anyaga (tehát az október 26.-i előadás is)!

 

                                                  *   *   *   *   *

A félévi aláírás egyik feltétele: a ZH minimum 40%-os megírása (12 pontot kell elérni).

A ZH-nak csak egy pótlási alkalma van (pót-pót ZH-t nem tartunk).

ZH: 2020. október 30. (péntek) 8:15-10:00

A ZH-hoz szükséges:

  • A4-es üres papír (piszkozathoz),
  • fényképes igazolvány,
  • kalkulátor

Jó tanulást és sikeres zh-írást!

PÓTZH: 2020. november 20. (péntek) 8:15-10:00

Tudnivalók a pótzh-ról

1. Pótzh-t bárki írhat, javító jelleggel is. Viszont kérjük, hogy jelentkezzenek 2020. november 18. szerda 16:00-ig a hf-portálon (ahol a zh-eredményeket, laboreredményeket stb. is látják)! Mindenki jelentkezzen, akinek nem sikerült a zh-ja, az is, aki javítani akar, az is!
Ha  valaki jelentkezik, akkor utána - ugyanezen időpontig - le is tud jelentkezni, ha közben rájött, hogy mégse jön pótzh-ra.

2. Amikor elkezdjük kiosztani a pótzh feladatlapokat, abban a pillanatban a résztvevők előző zh pontszáma (ha részt vettek a zh-n) törlődik (nullára áll). Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy valaki eljön, hogy a megajánlott jegyhez szükséges zh pontokat megszerezze, és olyan rosszul sikerül a pőtzh-ja, hogy elveszti az előzőleg meglévő aláíráspontszámot (és így az aláírást). Természetesen a kvízpontszámok nem törlődnek.

3. A pótzh anyaga megegyezik a zh anyagával, a zh óta vett anyagokat nem kérdezzük a pótzh-n. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ugyanazok a feladatok, feladattípusok lesznek, az anyagrész azonos, a feladatok lehetnek eltérőek. Olyan szűkebb területről is lehet kérdés, amelyik terület egyáltalán nem szerepelt a zh-n (de az előadásokon lement október 30.-ig)!

4. Viszont a zh-ban  (a pótzh-ban) - a 12 pontos határhoz, az aláíráshoz szükséges - figyelembe vett  kvízpontszámok nem változnak az eredeti zh időpontbelihez képest (ahogy ez a tárgykövetelményekben szerepelt.). Tehát ha valaki október 30.-ig az előadásokon 13 jó választ adott, akkor a zh-n is 3 pluszpontja volt, a pótzh-n is ennyi pluszpontja lesz a limit eléréséhez, hiába adott azóta még 5 jó kvízválaszt. Az összes kvízpontot (13+5)/4=>4 majd a vizsgánál vesszük figyelembe. (Persze ha a pótzh után is szerez kvízpontokat, az még 4 fölé növelheti a bónuszt.)

5. A megajánlott jegyhez szükséges 26 pont elérhető a pótzh-n is.

6. Annyi kedvezményt írtam a legutóbbi - Neptunon körbeküldött - levelemben: a megajánlott jegyhez szükséges pontszámba (26) a pótzh-ig (november 20.-ig) megszerzett összes kvízpont beleszámít. (Az aláíráshoz szükséges 12 pont elérésébe - az eredeti tantárgykövetelménynek megfelelően - csak a zh-ig, október 30-ig megszerzett kvízpontok számítanak! Lásd 4. pont.)

Az eredményeket a MIT hf-portálra fogjuk feltölteni.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A hf-portálon megjelenő pótzh pontszámba nincsenek beleszámítva a zh-ig szerzett kvízpontszámok, azokat még hozzá lehet adni, akinél ez számít az elégséges szint eléréséhez. (Persze kedvére bárki hozzáadhatja, de a többieknél csak az évvégi vizsga vagy megajánlott jegybe számít.) Ennek megfelelően megszüntettük a 12 pontos szint figyelését (rövid ideig működött a zh után), mert félreértésekre adott okot.

 

Alk. MI pótzh:

A ZH-hoz szükséges:

  • A4-es üres papír (piszkozathoz),

  • fényképes igazolvány,

  • kalkulátor

Jó tanulást és sikeres zh-írást!
Az eredményeket a MIT hf-portálra fogjuk feltölteni.

 

Tudnivalók a pótzh-ról

1. Pótzh-t bárki írhat, javító jelleggel is. Viszont kérjük, hogy jelentkezzenek november 20. szerda 16:00-ig a hf-portálon (ahol a zh-eredményeket, laboreredményeket stb. is látják)! Mindenki jelentkezzen, akinek nem sikerült a zh-ja, az is, aki javítani akar, az is!
Ha  valaki jelentkezik, akkor utána - ugyanezen időpontig - le is tud jelentkezni, ha közben rájött, hogy mégse jön pótzh-ra.

2. A megajánlott jegyhez szükséges pont elérhető a pótzh-n is.

3. Amikor elkezdjük kiosztani a pótzh feladatlapokat, abban a pillanatban a résztvevők előző zh pontszáma (ha részt vettek a zh-n) törlődik (nullára áll). Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy valaki eljön, hogy megajánlott jegyhez szükséges zh pontokat szerezzen, és elveszti az előzőleg meglévő aláíráspontszámot. Természetesen a kvízpontszámok nem törlődnek.

4. A pótzh anyaga megegyezik a zh anyagával, a zh óta vett anyagokat nem kérdezzük a pótzh-n.

5. Viszont a zh-ban  (a pótzh-ban) figyelembe vett  kvízpontszámok sem változnak az eredeti zh időpontbelihez képest. Tehát ha valaki az első 6 előadáson 13 jó választ adott, akkor a zh-n is 3 pluszpontja volt, a pótzh-n is ennyi pluszpontja lesz, hiába adott azóta még 5 jó kvízválaszt. Az új kvízpontokat (1+5)/4=>1 majd a vizsgánál vesszük figyelembe.

Az eredményeket a MIT hf-portálra fogjuk feltölteni.

Gyakorlásra szolgáló feladatok (2019 !!!)

 

© 2010-2024 BME MIT