Valós idejű járműkommunikációs (V2X) rendszerek: szenzorinformáció kooperatív disztribúciója (Commsignia Kft.)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
associate professor
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Váradi András

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2017
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A napjainkban fejlesztett vezetéstámogató rendszerek egyik legfontosabb alappillére a kooperatív járműkommunikáció, melynek segítségével valós időben cserélnek információt környező járművek egymással, illetve az infrastruktúrával. A következő generációs rendszereknek az adott jármű alapvető információin túl (pozíció, sebesség) egyéb, magasabb szintű vagy más forrásból származó adatok (szenzorinformációk) cseréjét is meg kell tudniuk valósítani.

Projektterv: Valós idejű járműkommunikációs (V2X) rendszerek: szenzorinformáció kooperatív megosztásának koncepcionális vizsgálata

A hallgató feladata napjaink vezetéstámogató rendszerei számára rendelkezésére álló információ források (szenzorok) vizsgálata és ezen adatok kooperatív megosztásának koncepcionális vizsgálata. Szakmai támogatás: Commsignia Kft.

((önlab/diplomater/phd)) Az egy féléves projekt sikeres teljesítése után a hallgatók lehetőséget kaphatnak a koncepciók további vizsgálatára, szimulációs környezetben és/vagy valós prototípus létrehozásával.

© 2010-2024 BME MIT