Ütemezés, osztályzatok, pótlások

 

 A csatolt fájlok között (lap alján) megtalálható a félév ütemezése.
 

Itt követhetitek, milyen jegyeket szereztetek - a webes lap a mérési napok végén 21 órakor frissül.
Egy mérés osztályzata a 0.4*b+0.3*m+0.3*j képletből adódik (ezt egy tizedesre kerekítjük)
Itt b: Beugró és házi, m: mérés, j: jegyzőkönyv.
A félév végi jegy 0.6*F+0.2*ZH+0.2*EM képletből adódik, a végén kerekítünk (4.500000-tól 5 a végső jegy).
(F: félévközi jegyek átlaga - a bevezető mérések nélkül)
Az adatok tájékoztató jellegűek, hiba esetén a megfelelő mérésvezetőt keressétek!

Mindkét oldal értelmezéséhez a kurzus és csoportkódotokra van szükség:
Ezek közvetlenül megadják, az osztályzólap mely sora vonatkozik rátok (név az osztályzólapon nem szerepel)
Az ütemezésnél pedig pl.: H11 31 annyit tesz, hogy:
H11 kurzus 3. csoportjának 1. tagja
H11 31 -> A Htc oszlopban megadott dátumokon jön
H11 31 -> H1 időpontban (hétfő 10.15)
H11 31-> A dt1 g0...4 oszlopban adott mérésre jön

 


Pótlások, cserék

A tárgyból összesen 2 mérés pótólható (az indoktól függetlenül), és minden mérés csak egyszer. Ez alól kivételt csak különösen méltányolható esetben teszünk.

A pótlások az 1., 2. és 3. mérésekből félév közben, a 4...11. mérésekből félév végén kerülnek lebonyolításra. A pótlások időpontjait a félév beosztása tartalmazza. A pótlások megfelelő szervezése érdekében mindenki ellenőrizze, hogy számára az elégtelen osztályzat, vagy hiányzás esetén 0 osztályzat be legyen írva a fenti összesítő táblázatba. Akinél nem szerepel semmilyen bejegyzés, de pótolnia kell, az értesítse a tárgyfelelőst mihamarabb, mert az üresen hagyott eredmény esetén elképzelhető, hogy a hallgató nem lesz beosztva pótlási időpontra! Akkor érdemes írni, ha a társainak az osztályzata megjelent, de a konkrét hallgató esetén még nem látható osztályzat.

A pótmérés teljesen független a normál méréstől, azaz minden esetben kell beugrót írni, házi feladatot leadni.
(Aki korábban adott le házit, annak ugyanazt kell újra leadni.)

Tömeges igény (pl. sok pótló) esetén egy-egy mérésből külön is tartunk pótlást, amire a honlapon keresztül lehet majd jelentkezni. Erre hirdetményben hívom fel a figyelmet. Természetesen (különleges esetektől eltekintve) ez is pótlásnak számít, célja a félév végének tehermentesítése.

 


Félévközi pótlások

Hallgatói kérésre az üres vagy félév közben üressé vált helyekre lehet jelentkezni pótmérés céljából. Aki szeretne a lehetőséggel élni, az figyelmesen olvassa el a feltételeket! A jelentkezés módja erre a linkre kattintva érhető el.  A táblázat értelmezéséhez a lap alján csatolt fájként megtalálható ütemezés nyújt segítséget. 

 


Félév végi pótlások

A félév végi hivatalos pótlási időpont:

  • 2017. május 2/4. (kedd/csütörtök) 

A pótlással kapcsolatos FONTOS teendő (mindenkinek, nem csak aki pótol), hogy a tárgy weblapján meg kell nézni az osztályzatokat tartalmazó weblapon, hogy amelyik mérésből pótolni kell, oda 0.0 vagy 1.0 osztályzat legyen beírva (ne maradjon szabadon)! Hiányzás esetén 0.0 érdemjegy kell, hogy szerepeljen. Ezek az érdemjegyek jelzik, hogy pótolnotok kell, így ha nincsen jegy beírva, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy kimarad valaki a névsorból, így a tárgy teljesítése veszélybe kerül. Hiba esetén a tárgyfelelőst kell értesíteni!  Aki nem a beosztás szerinti időpontban végezte el a mérését, az ellenőrizze az S (év végi jegy) oszlopot is, hogy nem szerepel-e ott 1-es/0-ás (akkor lehet, ha a csere véletlenül pótlásként került beírásra, ezt jelezze mihamarabb).
 

Kérem, hogy mindenki, akinek pótolnia kell, az töltse ki az alábbi kérdőívet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScC5XLO5p_YBaQxuzd29fH0xJpVvfQsYRP7SppXVT4JSh5-lg/viewform
 

A pótlások beosztása elérhető a weblap alján található listában a csatolt fájlok között.

A pótmérést végző hallgatók Neptun kódja, illetve kurzus+csoport kódja megtalálható azon időpont alatt, amelyhez beosztásra került. A szürkével szedett időpontokban nincsen pótlás.

Kérem, hogy a beosztást minenki nézze meg alaposan! (bosszantó dolog azért bukni egy évet, mert valaki rossz időpontban megy be mérésre...) Esetleges kérdések esetén kérem, hogy írjatok a félreértések elkerülése érdekében. Kérem, hogy mindenki érkezzen inkább kicsit korábban, minthogy elkéssen! Több pótlási alkalom már nem lesz. Mindenki készüljön úgy, mint egy normál mérésre: készítse el a házi feladatot (a házi feladat nem változik, de érdemes átnézni, illetve a hibákat korrigálni), készüljön a beugróra és a mérésre. Attól függetlenül, hogy ki miért nem teljesített egy mérést, újra végig kell csinálni a teljes mérést (pl. valakinek elégtelen a jegyzőkönyve, akkor is kell új beugrót írni, és házi feladatot vinni).

 


 

 

© 2010-2024 BME MIT