Hallgatói folyosót avattak a Schnell Alapítvány támogatásával

 

Hallgatói folyosót avattak a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának oktatói és hallgatói az egyetem I épületében. A Schnell László Műszer- és Méréstechnika Alapítvány támogatásával megújultak az I épület B szárnyának negyedik emeletén lévő hallgatói munkahelyek. A hallgatók munkáját új bútorok (székek, asztalok, fogas), elosztók és hálózati csatlakozók, valamint az ötletelést és közös munkát támogató írható falfólia segíti.

 

Az ünnepélyes avatásra 2016. szeptember 23-án délután került sor. A rendezvényen méltatta a kezdeményezést Dr. Jakab László, a Kar dékánja, Dr. Pataki Péter, a Schnell Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Dabóczi Tamás, a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék tanszékvezetője, Dr. Pataricza András, a Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoportjának vezetője, és jelen volt Dr. Kiss Bálint, az Irányítástechnika és Informatika Tanszék tanszékvezetője, valamint az Alapítvány kurátorai. A rendezvényen a tanszékek munkatársain túl részt vett tizenöt, a korábbi években TDK-n ill. OTDK-n helyezést elért hallgató, továbbá hét idén TDK-zó hallgató is.

 

A hallgatói munkahelyeken korábban is rengeteg kiváló diploma és TDK-dolgozat született, nagyrészt a MIT Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport oktatóinak konzultálásával. A felújított környezet lehetővé teszi, hogy még több hallgató kapcsolódjon be az egyetemen folyó kutatási és szakmai tevékenységekbe.

 

Köszönjük a Schnell Alapítvány támogatását!

 

A Schnell Alapítványról: A Schnell László Műszer- és Méréstechnika Alapítványt 1995-ben alapították. Célja segíteni a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék oktatási, kutatási és tudományos feladatainak minél hatékonyabb és magasabb színvonalú elvégzését. További információ: http://www.mit.bme.hu/general/alapitvany

 
© 2010-2024 BME MIT